Gallery

Artikelen:

Raniya danst Mata Hari’s beroemde sluierdans in het Fries Museum, waar t/m 1 april 2018 de tentoonstelling ‘Mata Hari: de mythe en het meisje’ te zien is. De dans vertelt het verhaal van een prinses die gehuld is in sluiers. De sluiers symboliseren De Schoonheid, De Jeugd, De Liefde, De Kuisheid, De Wellust en De Passie. Ze offert haar sluiers één voor één aan Shiva. Shiva blijft onbewogen, wat haar wanhopig maakt. Uiteindelijk laat ze haar laatste sluier vallen en offert ze zichzelf.

Mata-Hari optreden in het Fries Museum, foto gemaakt door Peter van Zwol:

Mata Hari 1.jpg

Filmpje gemaakt door Bent Langerak:

Boekpresentatie De Hoedjes van Mata-Hari / De Huodsjes van Mata-Hari op een bijzondere locatie in Leeuwarden, namelijk de school waar Mata-Hari vroeg als kind naartoe ging. Het nieuwe kinderboek over het leven van Mata Hari van Lida Dijkstra en Natascha Stenvert. Met Jan-Dirk van Ravesteijn in de rol van Adam Zelle, de vader van Mata Hari. Raniya danste Mata Hari’s sluierdans, waarbij ze 7 sluiers offert aan Shiva. Het eerste exemplaar van het boek werd uitgereikt aan Mata Hari kenner en verzamelaar Jan Brugman:

Voor de boekpresentatie van ‘De Spion’ van Paulo Coelho danste Raniya voor verschillende culturele gelegenheden zoals De Uitmarkt, Manuscripta en het Haarlem Cultuur Festival:

Foto’s gemaakt door Hans van Eijsden:

 

 

 

 

 

 

Advertenties